نکات کلیدی در انتخاب رنگ در طراحی لوگو به عنوان عامل تاکید کننده

طراحی لوگوی اسم یا “تایپوگرام “
آبان ۸, ۱۳۹۶
چگونه یک لوگو حرفه ای طراحی می شود ؟ (قسمت اول)
آبان ۱۷, ۱۳۹۶

نکات کلیدی در انتخاب رنگ در طراحی لوگو به عنوان عامل تاکید کننده

نکات کلیدی در انتخاب رنگ در طراحی لوگو به عنوان عامل تاکید کننده موضوعی است که در این نوشتار نویسنده به آن می پردازد.

طراحان گرافیک در هنگام استفاده از رنگ ها به عنوان عامل تاکید کننده بر مفهوم بصری طراحی لوگو سازمان ها باید امکانات بصری و معانی متفاوت و متنوع رنگ ها در جدول رنگ و همچنین در فرهنگ های مختلف را در نظر داشته باشند. مثلا علامت هلال ماه قرمز رنگ که معرف طراحی لوگو ی سازمان هلال احمر است ، اگر به رنگ دیگری باشد مفهوم اصلی خود را از دست می دهد و مفهوم جدید برای خلق یک کار جدید و یک طراحی آرم جدید ایجاد می کند ، همانطور که رنگ ستاره های روی پرچم کشور ها نماد و سمبلی از ملیت کشور متبوع خود هستند و در صورت تغییر رنگ معنای خود را از دست می دهند . روزگاری رنگ زرد در چین نماد سلطنت و خاص امپراطور بود . اما امروزه به دلیل ارزان بودن کاغذ زرد رنگ از آن برای چاپ مجلاتی که حاوی مطالب کم مایه هستند استفاده می شود . رنگ سفید نیز کاربردی متنوع در فرهنگ ها دارد . چنانچه در شرق دور برای مراسم عزا و غرب نماد ازدواج و خاص لباس عروس است . بنابراین به هنگام استفاده از رنگ به عنوان یک عامل تعیین کننده در طراحی لوگو و یا طراحی آرم سازمان ها باید با شناخت و آشنایی کافی از مفاهیم سمبلیک آن در فرهنگ های دور و نزدیک به انتخاب پرداخت.رنگ در طراحی لوگو - رنگ لوگو

برای هر طراح لوگو و یا طراح آرم لازم است که با رنگ های اصلی نحوه ترکیب آن ها ، رنگ های فرعی و خصوصیات ذاتی آن ها آشنا باشد تا بتواند به هنگام طراحی مناسب ترین گزینه را برای قدرتمند تر کردن معنای لوگو ی تصویری به کاربرد

به صورت خلاصه در طراحی لوگو و یا طراحی آرم رنگ های اصلی عبارتند از : سه رنگ قرمز ، سبز و آبی . که از ترکیب مناسب این سه خاکستری رنگی بدست می آید. خوب است بدانید که در طراحی گرافیکی و یا طراحی آرم سازمان ها سفید خالص ، خاکستری و سیاه فاقد خاصیت رنگی بوده و رنگ های خنثی نامیده می شوند.

خاصیت های مادی و فیزیکی رنگ ها عبارتند از : فام رنگی ، تیرگی و روشنی ، گرمی و سردی خلوص

رنگ های گرم اصلی ، خالص به نظر می رسند و به سمت بیینده حرکت می کنند و در پلان جلو قرار می گیرند . در حالی که رنگ های سرد و خاموش و خاکستری های رنگی به سمت عقب و به عمق فضا رانده می شوند .

فام : فام ها تنوع خاصی از رنگ ها را در طراحی آرم نشان می دهند . بای مثال قرمز ، زرد و آبی فام های رنگی هستند که به لحاظ نوع رنگ خالص شان از یکدیگر جدا هستند . فام ها در ترکیب با یکدیگر دچار تنوع می شوند و از ترکیب دو فام اصلی ، رنگ فرعی یا ثانویه ساخته می شود . برای مثال : رنگ نارنجی ، حاصل ترکیب دو فام اصلی قرمز و زرد است که به همین ترتیب دایره چرخه رنگ ساخته می شود . شما می توانید در طراحی لوگو و یا طراحی آرم سامان ها از فام استفاده کنید .

تیرگی و روشنی یا تونالیته رنگی در طراحی لوگو

تونالیته رنگی در طراحی آرم ها نشان دهنده میزان تیرگی و روشنی یک فام رنگی است ، مانند آبی روشن و آبی تیره

در رنگدانه ها ، تونالیته رنگی در ترکیب با رنگ های خنثی ( سفید ، خاکستری ، سیاه ) یا رنگ های مکمل تغییر می کند که ارزش های رنگی را بوجود می آورد . در بین رنگ های جدول رنگ ، رنگ زرد بیشترین نور را باز می تاباند و دارای بالاترین ارزش طبیعی رنگی است به همین نسبت رنگ بنفش دارای کمترین ارزش طبیعی رنگی است

گرمی و سردی

در رنگدانه ها ، آبی و همه ترکیبات آن جزو رنگ های سرد محسوب می شوند ، زرد و قرمز و ترکیباتشان رنگ های گرم را تشکیل می دهند . ترکیب های ثانویه بین رنگ های سبز و بنفش ، بستگی به میزان نزدیکی به رنگ های گرم یا سرد ، جزو آن دسته قرار می گیرند .

خلوص ( درجه اشباع رنگی )

خلوص رنگی به میزان درخشندگی یا خاموش بودن یک فام بستگی دارد . ترکیب یک فام رنگی با رنگ های خنثی درجه تیرگی و روشنی و خلوص را تغییر می دهد .

معانی اکسپرسیو یا تداعی کننده رنگ

تونالیته ، گرمی و سردی و درجه خلوص رنگ ها می تواند عواطف و روحیه های بسیار متنوعی را نشان دهد . رنگ از لحاظ بیان عاطفی قدرتمندترین عنصر در بین عناصر بصری محسوب می شود ، چنانچه رنگ های روشن ، گرم و درخشان شادی بخش اند و رنگ های سرد ، تیره و خنثی ، احساساتی آرام ، خاموش و افسرده کننده را در طولانی مدت القاء می کنند …

اما بر طبق آخرین تحقیقات کارشناسان طراحان برتر بیشترین رنگی هایی اصلی که در طراحی لوگو ی شرکت های معروف جهانی استفاده می شوند ، رنگ سرمه ای ، سیاه و خاکستری است و یا تنالیته های متفاوت این سه رنگ و حدود ۴۷% از این لوگو ها که درصد قابل توجهی نیز می باشد دارای ترکیب دو رنگ هستند و ۲۱% نیز تک رنگ اند ، البته انتخاب رنگ موضوعی سلیقه ای نیز می باشد که چنانچه رنگ انتخاب شده توسط سفارش دهنده کار با فرهنگ و اقلیم موضوع محصول و یا خدمات منافاتی نداشته باشد قابل استفاده است

همانطور که می دانید لوگو هر سازمان شخصیت آن سازمان است بنابراین طراحان گرافیک باید قبل از شروع طراحی لوگو برای سفارش دهنده کار خود تحقیقات لازم در خصوص رنگ مورد نظر انجام دهند ، تا پس از اتمام کار به مشکلی بر نخورند و لوگوی طراحی شده موفقیت آمیز باشد .

همراهان گرامی سایت طراحان برتر خوب است بدانید که مقالات جدیدی در خصوص طراحی لوگو و طراحی آرم سازمان ها برای شما در حال تهیه و تولید می باشد پس با مقالات آتی ما در سایت طراحان برتر در بخش طراحی لوگو و مقالات همراه باشید .

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی طراحی آرم و دریافت استعلام قیمت و نمونه کار ها با شماره تماس ۷۷۱۳۵۱۲۷-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید

دیدگاه ها بسته شده است