طراحی آرم - Mark design

طراحی آرم MARK DESIGN

نشانه، آرم یکی از مهم ترین بخش های تبلیغاتی یک شرکت است. طراحی آرم یک سازمان نشان دهنده کارکرد ، جایگاه ، نام ، اهداف ، امکانات و بسیاری موارد دیگر است که سازنده هویت آن مجموعه هستند. هویت سازمانی یک شرکت براساس آرم یا لوگو قابل بیان است و استفاده از یک طرح حرفه ای، اجرای مواد تبلیغاتی را تسهیل می بخشد.

همه برندها و شرکت های بنام دنیا، بیشتر از آنکه با بروشورها، پوسترها و دیگر مواد تبلیغاتی شناخته شوند، با آرم یا لوگوی خود در ذهن مخاطب جا باز می کنند. از جمله عوامل مهمی که باید در طراحی آرم یا لوگو یک سازمان یا شرکت مورد توجه قرار گیرد، زیبایی، سادگی، و در عین حال برقراری ارتباط سریع و عمیق و ماندگار با مخاطبین است.

طراحی آرم را عموما می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

  • نشانه های تصویری: معمولا این نوع از آرم ها به صورت نمادها، تصاویر و اشکال ساده شده طراحی می شوند که این تصاویر می توانند ارتباط مستقیم با نوع کارکرد شرکت داشته باشند.
  • نشانه های نوشتاری: این نوع از آرم ها بر مبنای نوشتار طراحی می گردند و عموما به صورت نام شرکت یا برند می باشند.
  • نشانه های ترکیبی و تلفیقی: این نوع از آرم ها ترکیبی از آرم های نوشتاری و تصویری می باشند که به علت ارتباط عمیق و تاثیر گذار با مخاطبین در ردیف آرم های پرطرفدار قرار می گیرند.

طراحی آرم شرکت یا لوگوی یک برند یا شرکت، در عین سادگی، کاری بسیار ظریف و دشوار است. تنها با تسلط بر نرم افزارها و ابزار طراحی آرم نمی توان به یک آرم مناسب و ایده آل دست یافت. برای داشتن یک آرم یا لوگوی حرفه ای به تجربه، شناخت، مهارت ها و تخصص های متفاوتی نیاز است. طراحی آرم بایستی با استفاده و مشاوره با کارشناسان و کارفرما و بهره مندی از تجربیات فنون طراحی و چاپ صورت پذیرد تا به یک طراحی آرم یا لوگوی خاص دست یافت. یک طراحی آرم مناسب، تا سال‌ها اعتبار و جذابیت خود را حفظ خواهد کرد و قوی و زیبا است. بیان کردن نمادی مناسب از حرفه مدنظر و سادگی و ایجاز به این پایداری و اعتبار کمک شایانی خواهد کرد.

گرافیک در طراحی آرم :

تا قبل از انقلاب صنعتی یعنی قرن نوزدهم میلادی، گرافیک در طراحی آرم به صورتی که امروزه ما می شناسیم وجود نداشت. بعد از انقلاب صنعتی با توسعه صنعت چاپ و کاغذسازی، نقاشان و طراحان گرافیک به نتایج درخشانی در کار خود دست یافتند. برای طراحی یک موضوع بیش از یک راه مناسب وجود دارد، از این رو طراح گرافیک بایستی با استفاده از عناصر بصری و با شیوه های مختلف به بیش از یک طرح مناسب دست یابد.

گرافیک در طراحی آرم حوزه ای در هنرهای بصری است که اساسا طراحی مواد چاپ شدنی مانند اشکال، نقوش و نوشته ها را در برمی گیرد. امروزه این حوزه در سینما و تلویزیون نیز کاربرد دارد. صفحه آرایی، تصویرسازی، طراحی نوشته ها و حروف، طراحی برای انتشارات و تبلیغات و طراحی برای بسته‌بندی کالا، از زمینه‌های اصلی فعالیت در طراحی گرافیک محسوب می‌شود.

طراحی گرافیک در طراحی آرم اصطلاحی عام برای دانشی مشتمل بر طراحی حروف، تصویرسازی، عکاسی و چاپ به منظور ارائه اطلاعات یا آموزش است. این اصطلاح اولین بار توسط ویلیام ادیسون در سال ۱۹۲۲ به کار برده شد.

در طراحی آرم و گرافیک بایستی به حل مسئله به صورت خلاقانه پرداخته شود. طراح ابتدا مسئله را بررسی، سپس نقشه را می کشد، آنگاه طرح را که حاوی یک پیام خاص می باشد، اجرا  می کند. برای این منظور، طراح گرافیک ایده و فکری را پرورش می دهد، مرتب می کند و اطلاعات را تفسیر می کند، هدف را مشخص، ایده ها را ابداع و یک تصویر جدید خلق می کند.

در اوراق اداری، طراحی آرم و گرافیک دارای جایگاهی ویژه و اصول بسیار ظریفی می باشد. طراح بایستی درک صحیح و عمیقی از مجموعه مورد نظر و ریزه کاری های اجرای فنی داشته باشد تا بتواند با تسلط بر ترکیب جزئیات میلیمتری و حساس فرم ها موفق به ایجاد طرحی موجز گردد. بایستی همه افکار و مفاهیم به صورت ساده ای نشان داده شود؛ طبیعی است که رسیدن به چنین روندی به تجربه فراوانی نیازمند است و مطالعه و کار بسیاری را طلب می کند. بدون شک کارت ویزیتی که بین تعداد زیادی مخاطب رد و بدل می شود یا نامه ای که در یک پاکت از یک شرکت یا موسسه به موسسه دیگر ارسال می گردد، دارای نقشی تعیین کننده و تاثیرگذار در صنعت تبلیغات دارد.

بخشهای اصلی طراحی آرم شرکت بر اساس دیدگاه نظریه پردازان

تعاریف مختلف و متفاوتی برای بازاریابی و تبلیغات تا به حال ارائه شده است. تبلیغات به قدری پیچیده است که از جنبه های مختلف می توان به آن نگاه کرد و این جنبه از طراحی آرم شروع می شود و متناسب هر یک از این نگاه ها می توان تعریفی برای آن ارائه داد. اما در میان این تعاریف مختلف ، مواردی است که تمامی تعریفها بر روی آنها اشتراک دارند و مواردی است که در همه آنها مورد تأکید قرار گرفته است.

نقطه مشترک تمامی تعریف ها این است  که تبلیغات ، فرآیندی است برای دستکاری کردن نمادها و ارزشهای افراد به گونه ای که بر تفکر و عقیده و در نهایت رفتار آنها تأثیر می گذارد. از این زاویه ، می توان تبلیغات را یک امر یک سویه که از طرف بازاریابان به سمت مشتریان و مخاطبان است دانست. بنابراین ، با توجه به این تعریف ، می توان سه بخش مهم و اصلی برای هر تبلیغاتی بخصوص در مورد طراحی آرم شرکت ها در نظر گرفت. “دومناک” از جمله نظریه پردازانی است که این سه بخش مهم را این چنین مطرح می کند:

یک) ساده سازی

منظور از مولفه  ساده سازی در طراحی آرم شرکت این است که برنامه ها ، بیانیه ها ، آگهی ها و اعلامیه هایی که برای تبلیغ یک محصول یا خدمات طراحی می شود باید کاملاً واضح و مشخص باشد. ساده بودن شعارها و راهنمایی هایی که در متن تبلیغات وجود دارد باید به گونه ای باشد که هم مفهوم و منظور شما را به درستی منتقل کند و هم به طور کامل و گویا ، ویژگی اصلی مورد نظر شما را بیان کند. علاوه بر ساده بودن پیام ها در طراحی آرم شرکت ، یکی دیگر از ویژگیهایی که مهم متن تبلیغات ، موجز و خلاصه بودن آن است.

دو) زشت نمایی کردن

از بخشهای مهم طراحی آرم شرکت ، نادیده گرفتن یا حذف جنبه های مثبت عملکرد یا محصول رقیبها و بزرگ نمایی کردن جنبه های منفی آنهاست. در این روش ، معمولاً سعی می کنند از طریق تبلیغ جنبه های مثبت و مزایای محصولات خود و یادآوری نقاط ضعف محصولات رقیبانشان ، توجه و رضایت مشتریان را جلب کنند. در واقع می توان گفت یک چهره واقعی یا ضعیف تر از طراحی آرم شرکت رقبا را به تصویر می کشند و در مقابل در مورد ویژگیهای مثبت خوشان مبالغه و بزرگ نمایی می کنند.

سه) تکرار و همنوایی

تمامی انسانها نسبت به پیامهایی که مدام در حال دریافت کردن هستند حساس تر می شوند. به عنوان مثال ، شما می توانید یک طراحی آرم شرکت که هیچ پایه درستی ندارد را مدام برای افراد تکرار کنید ، خواهید دید که پس از مدتی این افراد پیام شما را ناخودآگاه باور کرده اند و آن را نسبت به سایر پیامهایی که دریافت می کنند ترجیح می دهند. یکی از سازوکارهای عمل تبلیغات نیز همین طور است. از طریق تبلیغات سعی می شود با تکرار زیاد و پیگیرانه از ویژگیها و جنبه های مثبت یک طراحی آرم شرکت ، آن را در ذهن مخاطبان تثبیت و توجه مثبت آنها را جلب کرد. همچنین ، نکته مهم دیگر در طراحی آرم شرکت این است که سعی می کنند دلایلی که برای خوب بودن یک کالا یا خدمات به مشتریان و مخاطبان ارائه می دهند متناسب با ویژگیها ، اندیشه و روحیه مخاطبان باشد.

جایگاه دانش فنی طراحی آرم در کسب و کار

تعبیری که از جهان امروزی وجود دارد “دنیای دیجیتالی” است. تغییرات چشمگیر و وسیعی که ناشی از پیشرفت و گسترش صنایع الکترونیکی و دیجیتالی است منشأ تحولات بسیاری در ابعاد مختلف زندگی انسانها شده است. طراحی آرم شرکت نیز از این تحولات مستثنی نبوده و تغییرات چشمیگری در آنها صورت گرفته است. صنایع ، ابزارها و محصولات دیجیتالی ناشی از هوشمندتر شدن طراحی آرم شرکت است. هر چه جوامع هوشمندتر باشند ، به لحاظ فنی و تکنولوژیکی نیز پیشرفته تر هستند. امروزه هوشمندی انسان ها تنها از زاویه تولیدات و ابزارهای فنی مورد توجه نیست ، بلکه داشتن دانش فنی طراحی آرم شرکت که بتوانیم این ابزارها را مورد استفاده قرار دهیم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اگر نتوانیم از دانش فنی طراحی آرم سازمان مورد نیاز در دنیای امروز بهره ببریم نمی توانیم توقع داشته باشیم که در کسب و کارمان به موفقیت و رونق چشمگیری دست پیدا کنیم. تکنولوژی و فن آوریهای نوین در بسیاری از طراحی آرم سازمان ها و کسب و کارها موجب شده نقش انسانها در بسیاری از مشاغل کم رنگ تر شود. به عنوان مثال ، محاسبات دقیقی که توسط ابزارهای پیشرفته انجام می شود تقریباً ، کمتر فردی پیدا می شود که این محاسبات را با این دقت و در زمان اندکی انجام دهد. پس تکنولوژی و فن آوری یکی از الزامات دنیای امروزی است و داشتن دانش فنی استفاده از این ابزارها اهمیت زیادی دارد.

لزوم استفاده از فن آوریها در طراحی آرم شرکت به حدی است که شما برای ادامه حیات و پیشروی در کسب و کارتان ناگزیر به استفاده از آنها هستید. اهمیت کسب دانش فنی در کسب و کارها به اندازه ایده های خلاقانه ای است که باید در کسب و کارتان داشته باشید.

اگر بتوانید خودتان را با این پیشرفتهای طراحی آرم سازمان هماهنگ و همگام کنید می توانید به آینده امیدوار بوده و در بازار باقی بمانید در غیر این صورت باید بدانید که حیات شرکت یا هر کسب و کاری که دارید چندان دوام نخواهد داشت و از دایره رقابتها خارج خواهد شد. زیرا ، هر چقدر که با استفاده از تکنولوژیهای جدید ، طراحی آرم و برند با کیفیت بالاتر وارد بازار می شوند ، قیمت آنها نیز در شرایط رقابتی کاهش پیدا می کند.

بنابراین ، در فضایی که شما نه محصول با کیفیت تر تولید می کنید و نه قیمت پائین تری می توانید برای محصول خود تعیین کنید پس کسب و کار خود را از دست خواهید داد. برای اینکه بتوانید از فن آوریهای نوین در طراحی آرم شرکت و برند خودتان به درستی استفاده کنید ، قبل از هر چیزی باید دانش استفاده از آنها را کسب کنید. هم مدیران و هم کارکنان آنها باید به روزترین فن آوریهای مربوط به کسب و کار خود را آموزش ببینند تا بتوانند آن را به کار برند. برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان و مدیران برای فراگیری دانش فنی ، یکی از مواردی است که باید در برنامه هر کسب و کاری گنجانده شود.

به طور خلاصه ، می توان گفت همانگونه که صنایع و تکنولوژیها به ویژه ابزارهای دیجیتالی با سرعت در حال پیشرفت هستند شما نیز باید همگام با آنها بتوانید به روز شوید و طراحی آرم بهتر و با کیفیت تری را به مشتریان خود ارائه دهید.

آشنایی با مردان و زنان در طراحی آرم

تا کنون در مطالب مربوط به طراحی آرم ، بارها به این موضوع اشاره شده است که هنگام طراحی باید به ویژگیهای مشتریان خود توجه کنید. این ویژگیها از قبیل : تفاوتهای جنسی ، سن ، فرهنگ ، محل سکونت و جغرافیای محل زندگی و مواردی از این دست است. در این بخش می خواهیم انحصاراً به یکی از این ویژگیها یعنی تأثیر مرد بودن یا زن بودن مشتریان در طراحی آرم توجه کنیم. اکثر افراد به خوبی می دادنند که بین افکار و رفتارهای مردان و زنان تفاوتهای زیادی وجود دارد. آنها الگوهای برخورد متفاوتی نسبت به طراحی آرم دارند و هر کدام نسبت به محصولات متفاوتی جذب می شوند.

بنابراین ، در تبلیغ کردن ، طراحی آرم شرکت یا برند باید به تفاوتهای جنسیتی توجه شود. بهتر است ابتدا مشتریان خود را به این دسته ها تقسیم بندی کنید و بعد با توجه به تفاوتهایی که وجود دارد به تبلیغ ، طراحی ، فروش و حتی ویژگیهای ظاهری محصولات خود همچون بسته بندی کردن آنها بپردازید. مواردی که هنگام طراحی آرم و فروش کالا به مشتریان از نظر مرد بودن یا زن بودن باید مد نظر قرار دهید موارد زیر است.

یک) انگیزه در مردان و زنان

مردان و زنان ، انگیزه های متفاوتی در مقابل طراحی آرم دارند. هر چند این نیاز افراد است که آنها را به سمت خرید یک محصول سوق می دهد ولی عوامل بسیار زیادی در آن نقش محوری و مهمی دارند. به عنوان مثال ، مردان همیشه در خرید کردن بیشتر به دنبال این هستند که ببینند آیا طراحی آرم که عرضه شده است می تواند نیاز آنها را برآورده کند و آیا با هدفهای آنها از خرید تطابق دارد یا نه؟ ولی در خصوص زنها این موضوع متفاوت است.

زنها علاوه بر اینکه به دنبال اهداف خود هستند ولی عواملی مانند ظاهر طراحی آرم ، بیشتر از مردان آنها را ترغیب به بازخورد مثبت می کند. زنها به احتمال بیشتری جذب طراحی آرمی می شوند که حتی قصد خرید آن را نیز نداشته اند ولی ظاهر جذاب آن محصول توانسته است در آنها انگیزه کافی برای خرید ایجاد کند. در نتیجه ، شرکتها و طراحان آرم هنگام بسته بندی کردن و طراحی آرم کالا باید به این تفاوتها توجه کنند.

دو) مردها تمایل دارند راحت تر طراحی آرم  را پسند کنند

مردها ترجیح می دهند طراحی آرم مورد نظر خود را به راحت ترین شکل ممکن تایید کنند. در حالی که این قضیه در زنها متفاوت است. زنها بیشتر تمایل دارند برای طراحی آرم زمان صرف کنند و طرح های آرم مشابه بیشتری را در کنار هم ببینند و مقایسه کنند. بنابراین ، مردها بیشتر از زنها از طراحی آرم ساده استقبال می کنند.

سه) مردها به اسم و آرم تجاری محصولات بیشتر از زنها توجه می کنند

مردها هنگام خرید سعی می کنند محصولی را خریداری کنند که از شرکت تولید کننده آن مطمئن هستند و طراحی آرم آن ها شناخته شده تر است. بنابراین ، گرایش مردها به محصولاتی که مربوط به برندهای خاص و معروف هستند بیشتر از زنان است. در حالی که زنها ، ترجیح می دهند محصولات مشابه را با طراحی آرم های مختلف تجربه کنند و بیشتر ظاهر محصولات و کیفیت آنهاست که برایشان مهم است.

چهار) زنها به سختی در مورد طراحی آرم تصمیم می گیرند

از آنجا که زنها دوست دارند طراحی آرم مختلف با برندهای مختلف را نیز ببینند و امتحان کنند بنابراین ، تصمیم تایید برای زنها بسیار دشوارتر از مردان است. در حالی که همانطور که گفته شد ، مردها به طراحی آرم و برند آن توجه می کنند. بنابراین ، بهتر است هنگام تولید کالا و سپس طراحی آرم ، به تفاوتهایی که گفته شد توجه کنید تا بتوانید مشتریان مورد نظر خود را جذب کرده و طراحی آرم بهتری داشته باشید.