تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) موضوعی است که شما خوادگان گرامی در سری مقالات جدید سایت طراحان برتر مطالعه می کنید.
آنچه شما در سری مقالات پیشین سایت طراحان برتر می خواندید ، راهنمایی برای ساخت و ساز یا اجرای گرافیک یک لوگو و یا نشانه و یا آلبومی از کارهای یک طراح گرافیک بود اما هدف از سری مقالات جدید طراحی آرم شرکت ها ، کوششی است برای ایجاد انگیزه و شوق برای فکر کردن یا اندیشیدن ، پیش از شروع و در حین طراحی لوگو . در سری جدید مقالات طراحی نشانه سایت طراحان برتر نه منتخب مبسوطی از طراحی لوگو های قدیمی آمده و نه به فوت و فن ، ساخت و ساز و ساده ردن صورت ها برای رسیدن به طراحی یک لوگو پرداخته شده است ، هر چند موضوعات مطرح شده حاوی فایده های کاربردی در این زمینه ها هستند . در اینجا به خلاقیت و نو آوری که مهمترین موضوع در کار طراحان برتر است از دیدگاهی دیگر نگریسته شده است که چگونگی آن به طور قطعی قابل برنامه ریزی و پیش بینی نیست . مخاطبان اولیه سری جدید مقالات طراحان برتر طراحان گرافیک هستند ، در عین حال نکاتی جهت طراحی آرم شرکت ها در اینجا مطرح شده است ، شاید درخور توجه علاقه مندان دیگر رشته های علوم انسانی نیز باشد.
نویسنده قصد دارد به طور خاص درباره نشانه در طراحی گرافیک و ارتباط تصویری در این نوشتار صحبت کند و کوشش جدی می کند که با وجود مقالات و کتاب های بسیار در خصوص طراحی آرم و طراحی لوگو به یکی از سه مسیر معمول نوشتار ها در این زمینه نرود ، این سه مسیر عبارتند از : اول ، مجموعه یا آلبوم برگزیده کارهای یک یا چند طراح . این مجموعه ها ناگزیر (بهترین ها ) را نشان می دهند حال آنکه بهترین ها بخصوص در این رشته همیشه فقط در زمان و مکان خود هستند و نه بیشتر و با سپری شدن زمانی کوتاه پس از انتشار به علت زیاد شدن نمونه های مشابه و نه لزوما تقلیدی جنبه های نوآوری در آن ها ناپیدید می شود . در زمان حاضر تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) کاملا موضوعی است که برای طراحی یک لوگو یونیک باید به آن پرداخت ، البته شایان ذکر است که گاهی اوقات مطالعه چنین نوشتار هایی می تواند گاهی حتی کارایی آموزشی خود را از دست داده و حتی در بعضی موارد مانعی برای رشد فکری و خلاقیت دانشجویان و طراحان تازه کار می شوند . دوم ، مسیر بررسی سیر تحول و تاریخی طراحی لوگو های گرافیک از گذشته تا به امروز . انتشار این نوع مقالات جذاب ، و دیدنی است ولی قابلیت آموزشی آن ها محدود است و برای کسانی درگیر طراحی آرم شرکت ها هستند ، راهگشا نیست زیرا شیوه ای برای اندیشیدن و حتی کار کردن در آن ها ارائه نمی شود . سوم ،مسیر تئوریک یا نظری عام است که در سری مقالات پیشین طراحی لوگو سایت طراحان برتر به آن پرداختیم . در این زمینه اگرچه به زبان فارسی مقالاتی منتشر نشده است اما به زبان های انگلیسی و دیگر زبان های اروپایی کتاب هایی وجود دارد . آن طور که معروف است طراحان گرافیک خود عموما در زمینه مباحث نظری این رشته تمایل و رغبت چندانی از خود نشان نمی دهند . در هر صورت در همان اندک مقالات و کتاب هایی نیز که موضوع لوگو را به صورت نظری مطرح کرده اند ، موضوع آنقدر کلی مطرح شده است که در مورد دیگر موضوعات طراحی گرافیک نظیر طراحی کاتالوگ ، طراحی بروشور ، طراحی ست اوراق اداری ، طراحی کارت ویزیت و طراحی پوستر و غیره …
در نخستین گام تدوین سری مقالات جدید طراحی لوگو با عنوان تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) ، قصد بر این است که با ارائه شرح حال و توضیحات ، تحلیل مثال هایی چد که به دست نویسنده طی سالیان طراحی شده بود ، نوعی گزارش ، توضیح و تشریح همراه با لوگو ها به خواننده ارائه شود ، تا شاید در درون این گزارشات و توضیحات مباحث کلی خاص و بنیادی تری درباره طراحی لوگو و طراحی آرم آشکار شود و زمینه ای شود برای برداشت ها و استنباط های خاص و سازنده خواننده مقالات . به همین علت هم عنوان مقالات جدید تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) انتخاب شد .
توجه به توضیحات همراه با لوگو ها ، روشنگر موضوعی بسیار پیچیده و چند وجهی در طراحی آن هاست . برای مثال : این پرسش مطرح می شود که طراح هنگام طراحی لوگو و یا طراحی آرم شرکت به دنبال چه مفاهیم و برداشت های ذهنی شخصی خود بوده است ؟ یا تا چه حد تحت تاثیر محیط و بافت فکری عمومی جامعه ای که در آن می زسته بوده است ؟… ملاحظه می کنیم طراح چقدر به موضوع مورد نظرش نزدیک شده است و یا اینکه سفارش دهنده که لوگو برگزیده است آن را چگونه دیده یا چگونه برداشت کرده است ؟ آیا بینندگان اثر توانسته اند بین صورت لوگو و موضوع یا محتوای آن ارتباط برقرار کنند ؟ آیا مخاطب ها با دیدن طراحی لوگو ، متوجه صاحب آن یا محصول و خدمت او شده اند ؟ آیا صورت و محتوای آن را با نیاز های خود به نوعی هماهنگ دیده اند ؟ با توجه به توضیحاتی که در زیر هر نشانه آمده است می توان دید که نزدیکی یا دوری صورت لوگو با محتوایی که قرار است آن را القاء کند ، تا چه حد متناسب و گاه تا چه حد ناپایدار و لغزنده بوده است .
اینها همه نکاتی هستند که طراح در حین درگیر شدن با کار طراحی لوگو و پیش از آن به نتیجه برسد ، کم و بیش و خواه ناخواه آن ها را لمس و تجربه می کند . نشانه در حین صورت گرفتن از نظر صورت و یافتن از نظر معنا باید از مسیر پر پیچ و خم ذهنیات و تجربیات طراح و تعامل او با سفارش دهنده کار طراحی لوگو و یا طراحی آرم سازمان ها بگذرد تا در نهایت به جایگاه خاص و شایسته خود در مقام نشانه برسد . اهمیت نشانه در میان آثار طراحان گرافیک از این لحاظ زیاد است که از طول عمر بیشتری نسبت به سایر کارهای گرافیکی برخوردار است . طراحی لوگو به نسبت سایر کارهای گرافیکی حساستر و پرکارتر است ، گرچه شاید کوچکترین واحد تصویری مستقلی باشد که طراحی می شود . سفارش دهنده نیز به سهم خود در ضمن ارتباط تصویری با جامعه بیش از همه از نشانه خویش استفاده می کند و از آن بیش از دیگر ابزار ارتباط تصویری خود بهره می برد
بحث تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) بسیار گسترده است و دریک مقاله نمی گنجد ، پس با ما در خصوص تفکر خلاق قبل از طراحی لوگو و طراحی آرم شرکت ها (قسمت اول) در مقالات هفته آینده سایت طراحان برتر همراه باشید .
ادامه دارد …